top of page
FIETS- & WANDELPADEN

Nederland is hét fietsland van de wereld. Dat vraagt om een goede fietsinfrastructuur. Fietspaden worden veiliger en duurzamer met geprojecteerde belijning.

Fietsen-groot.png
Fiets-en-wandelpaden-foto-650x784px-bewerkt.jpg

Nederland is hét fietsland van de wereld.

 

Openbare verlichting verbetert het zicht, maar is lang niet altijd wenselijk vanwege strooilicht of is niet haalbaar vanwege de hoge kosten.

 

Hét alternatief is geprojecteerde belijning. Hierbij worden vanaf paaltjes naast het fietspad lichtlijnen als markering op het fietspad geprojecteerd, zowel op de rechte stukken als in bochten. 

Dit resulteert in goed contrast tussen het fietspad en de berm is is daarmee onder alle weersomstandigheden een perfecte geleiding voor de fietser. Het systeem is energieneutraal, duurzaam en is goedkoper dan conventionele (LED) verlichting. Bovendien kent het nauwelijks strooilicht zodat flora en fauna niet worden verstoord.

 

Ieder verkeersslachtoffer is er één teveel. Geprojecteerde belijning verhoogt de verkeersveiligheid en helpt daarmee het aantal verkeersslachtoffers onder fietsers verder te reduceren! vraag een demo aan.

 

Slimme markering: fietsers informeren dat het fietspad wel eens glad kan zijn? Dat kan! Verandering van de kleur van de belijning naar blauw informeert fietsers op een intuïtieve manier dat er kans is op gladheid.

Epeon-contrast.png

Verhoogde verkeersveiligheid

Scherp contrast tussen de rand van het fietspad en de berm geeft perfect zicht op het verloop van het pad.

Safety-Epeon.png

Comfort

Veilige en comfortabele fietspaden leiden tot een hoger fietsgebruik. Dat helpt invulling geven aan het mobiliteits-vraagstuk.

Solar-powered-Epeon.png

Energieneutraal & duurzaam

Zelfvoorzienend via een zonnepaneel waardoor geen bekabeling nodig is.

strooilicht-Epeon.png

Geen strooilicht

Geen verstoring van flora & fauna waardoor toepassing in bossen en natuurgebieden mogelijk is.

bottom of page